31 Ocak 2011 Pazartesi

"Kendimce"Beyaz dantelli örgü eldiven..

Bir programda görüp kendimce değiştirerek yaptığım eldiveni size göstermek istiyorum.Gerekli olan malzemeler ip,şiş ve de fisto .. Bakalım beğenecek misiniz?


 

                                                      32 ilmek atın. 

 
    10 sıra 1 düz 1 ters lastik örün.Bu kısım bilek için.

Daha sonra 20 sıra 1er tane sağdan ve soldan artırarak 40 ilmek yapın.Örgüyü bir tarafını düz,diğer tarafnı ters olacak şekilde örün.Ve ortada 6 ilmek kesin.(bu sizin baş parmağınızın gireceği kısım)

 
Sonra önce bir tarafını 3 sıra kadar örün.Diğer tarafıda 3 sıra ördükten sonra 2 sıra kadar bütün ilmekleri tek şişe geçirerek devam edin.Orta da 5 ilmek kesilmiş olacak.Devamında ise 1 ters 1 düz yine lastik yaparak 10 sıra kadar örün ve örgüyü keserek bitirin.


 

 
 Ve sonuç.Yandan dikerek eldiveni hazırlayın.Alacağınız fistoyu ucuna dikin ve bitirin.Güle güle kullanın.

 

23 Ocak 2011 Pazar

En büyük Projem..

Kızım,
Bugün yedi yaşına giriyorsun.Altı yaşından farkı yok diyorsun ancak konuşmalarınla,isteklerinle her anınla gelişimini büyümeni görmek çok güzel.Bugün senin doğumgünün ..Sen ve ben 1 yaş daha yaşlandık.Çok zor zamanlar atlattık.Bir o kadarı da bizi bekliyor biliyorum.Ama gün geçtikçe hayatın anlamının benim yaşadıklarımda ki aldığım hazlarda değil ,senin yaşadıklarındaki aldığın haz olduğunu anlıyorum..Umarım  ileri ki yaşamında önce sağlıklı,sonra mutlu olursun Doğumundan bugüne kadar bana yaşattığın her an için sana teşekkür ediyorum canım kızım..

Annen..

16 Ocak 2011 Pazar

Boncuk İşlemeli Tablolar..

Boncuk işlemek zor iş.Ama zamanınız varsa yapmanızı tavsiye ederim.Yorucu ama bir o kadar da keyifli.







Bu yaptığım Tweety.Kenarlarına eklemeler yaptım.Aşağıdaki resim de etamin için hazırlanmış örnek.Ben etamin yerine boncuk işledim.


 

13 Ocak 2011 Perşembe

Altıgenden Küçük Kızıma Hırka

Bir programdan görüp yapmıştım.Yapımı oldukça basit.2 adet altıgenden oluşuyor ve altıgenlerin köşelerini artırarak yapılıyor.Sonra iki altıgeni resimdeki gibi bir araya getiriyorsunuz.Süslemesi size kalmış..
Detayları aşağıda ..





                                                       9 adet zincir çekip kapatıyorsunuz.
 İşte işin püf noktası:
2Li trabzan yapılan yerleri yine aynı şekilde 2'li trabzan yapıp,DELİK olan yerlere 2 tane 2li trabzan+2 zincir +tekrar 2 tane 2li trabzan yapıyoruz.Böylelikle deliklerde artırma yapmış oluyoruz.
  

 
 
 
        Bu şekilde artırarak devam ediyoruz.Kendiliğinden delik kısımlarından artırma yapılmış oluyor.

 Hırkanız istediğiniz ölçülere geldiğinde aşağıdaki gibi katlıyoruz.Aynı örnekten 1 tane daha yapıyoruz.Ve daha sonra omuz ve sırt kısmından dikiyoruz.
 
Ve sonuç!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...