23 Eylül 2011 Cuma

Bizimkisi bir pizza hikayesi...

Ben -Yok kızım ben yapamam,pizza hut'ta ki gibi bir pizza yapsam da olmaz ki :)
Elif: -Ama annnneeeeğğ!çok istiyorum noooluuur yap!
Ben:- Bebeğim bir tarif bulursam deneyeceğim.Ama söz vermiyorum!
Elif: -Tamam!Hadi başla o zaman!

Her şeyin hemen ve anında yapılmasını isteyen,tüketimin hızlı ,konuşmaların çabuk,dinlemelerin ise sadece 3 sn sürdüğü dinginliğin durulmanın sakinliğin ortalarda bulunmadığı bir dönemde yaşıyoruz.Kızımın pizza isteği yine bir telefon kadar yakın olacağını düşünüyor.Ama bazı şeyler için emek gerekir ve biz bunları çocuklarımıza anlatabilecek miyiz bilemiyorum.

Geçenlerde televizyonda yanılmıyorsam AHU TV'de bir yemek programı vardı.Çok kalın hamurla olmasa da pizza yapılışını anlatıyordu.Bende çocuğum okuldayken hamurunu yaptım.Gelene kadar mayalandı.(9 saat kadar bekledi)Ve pizzamızı yaptık.
Hamuru biraz kuruydu o yüzden belki siz yağ ekleyerek daha farklı bir şekilde de yapabilirsiniz.

Tarifi:
* 1 yumurta (dolaptan yeni çıkmış olacak.Soğuk olmalı)
*1çay bardağı sıvı yağ
*1 s.b soğuk süt
*1 .tk şeker
*1 ç.k tuz
*1 adet kuru maya

Üst Harcı İçin:
*Kaşar
*İsteğe göre:Sosis,sucuk,kırmızı biber,yeşil biber,kekik,isterseniz domates.

Sos: 
*1 çorba kaşığı salça
*2 y.k sıvıyağ ( bunu artırabilirsiniz hamur kuru olabiliyor)
* kekik
*az su
Yapılışı: 1 yumurtayı,1çb sıvı yağı 1.sb sütü 1.tk şeker ile 1 tutam tuzu ve kuru mayayı çırpıyoruz.Unu ekleyerek ekmek hamuru kıvamında bir hamur hazırlıyoruz.1-2 saat bekleterek kalın hamurlu ,bekletmeden yaparsanız ince hamurlu pizza yapmış olursunuz.
Tepsiyi margarin ile yağlayın.Hamuru istediğiniz şekilde yayın.1 çorba kaşığı salçayı,2 yemek kaşığı sıvı yağ ile bir tabakta karıştırın azıcık su ekleyerek inceltin.Kekik de koyarak lezzetlendirin.Salçalı bu karışımı hamurun üstüne yayın.Kaşarları rendeleyin ve üstüne dökün.
Malzemeleri istediğiniz şekilde doğrayın ve üstüne yayın.Kekik , karabiber ve tuzu eklerseniz daha da güzel olur.
Hamuru ben önce fırında bir süre az bir derecede tekrar mayalandırdım.Hamuru tekrar kabardı.Daha sonra 180 derecede üstü kızarana kadar pişirdim.
Afiyet olsun :)



Tepsiden çıkıyorum..


Elif ve Beren sabırsızlanırken..

ve sonuç.

2 yorum:

  1. elifve berenciğin sevgili annesi pizzanız çokta lezzetli görünüyor aman boşverin pizzahatı biz onlar gibi yapabilmek zorunda değilizki dimi hem sonuçta anne elinin değdiği herşey mükemmeldir.afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkürler Asuman hanım:) Haklısınız anne eli değsin yeter.Yemek yapma konusunda iyi değilimdir ama çocuklarıma hazır bir kek vermektense kötü de olsa kendi yaptığım keki yedirmeyi tercih ederim.Yorumunuz için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...